HUSORDEN FOR EJERFORENINGEN ROSENODEN
INDLEDNING
Vedtaget af ejerforeningen Rosenodens bestyrelse den 1.november 2023
Denne husorden gælder for alle beboere i E/F Rosenoden på adresserne: Rosenvængets Allé 17, 17A, 17B og 19, Faksegade 3, 5 og 7 samt Odensegade 18.
1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER
2 VEDR. ALTANER, TAGTERRASSER, OG TRAPPER I GÅRDENE
3 HOVED- & BAGTRAPPER & INDRE FÆLLESAREALER
4 ANVENDELSE AF GÅRDENE
5 CYKELPARKERING
6 AFFALD
7 HUSDYR
8 VASKEKÆLDER
9 RENOVERING AF KØKKEN, BAD, TOILET, OG RADIATOR/FJERNVARME
10 YDERLIGERE INFORMATION
1.1. Beboerne skal altid vise hensyn overfor hinanden. Brug af såvel lejligheder som fællesarealer bør give beboerne, voksne og børn, rimelige muligheder for udfoldelse under hensyntagen til alle andre beboere.
1.2. For at sikre at eventuelle skader/gener ikke påføres alle øvrige ejere er det hensigten med denne husorden at sikre klarhed omkring ansvaret for sådanne skader. Bestyrelsen ønsker ikke at være politi, men regulator.
1.4. Beboere er forpligtede til straks – pr. mail – at meddele et medlem af bestyrelsen, hvis der er sket skade på ejendommen.
1.5. Støj skal begrænses mest muligt og helt undgås efter kl. 22.00. Begrænsning af støj omfatter fx aktiviteter, som udføres af lejlighedens beboere, husdyr. Afspilning af musik/tv, brug af støjende værktøj, brug af støjende installationer / maskiner / ventilation mv. skal ske under hensyntagen til øvrige beboere. Hvis støj, høj tale eller musik udgår fra lejligheden, skal altandøre(ne) samt vinduer være lukkede.
Håndværkere støjer, det er naturligt, men det skal foregå inden for normal arbejdstid. Dvs. at man kun må lade professionelt håndværksarbejde udføre i normal dagarbejdstid – mandag til fredag fra kl. 7 til kl. 18.
Der skal vises hensyn til andre beboere ved ophold på altaner og tagterrasser, da der er lydhørt i gårdene.
Søndag er støjfri.
1.6. Holdes der fest skal naboerne informeres i god tid før festen, fx ved opslag på opslagstavlerne eller på indgangsportene til Storegård eller Lillegård. Der skal dog fortsat tages hensyn til andre beboere.
1.7. Åbne vinduer skal haspes forsvarligt. Porte og hoveddøre skal holdes lukkede af hensyn til tyveri/klunsning.
1.8. Lejligheder må ikke udlejes/fremlejes, uden at bestyrelsen/administrator orienteres. Det er altid ejerens ansvar at lejeren overholder husordenen og alle skader som følge af udlejning påhviler ejeren.
1.9. Kælderrum skal være påført et skilt med navn, adresse og telefonnummer.
1.10. Skader forvoldt på ejendommens fællesarealer som følge af eks. Håndværkere, flytning, mv. skal oplyses til bestyrelsen, og det påhviler altid den pågældende ejer at dække evt. omkostninger til udbedring af skaderne.
1.11 Rygning er ikke tilladt på trapper, i kældre, porte eller døre
1.12. Opklæbning og tegning på ejendommens mure og vægge er forbudt. Enhver forurening af ejendommens område, herunder henkastning af affald er forbudt.
1.13. Strøm trukket fra fællesarealer, skal bruges til fælles formål. Det er tilladt at anvende strøm i kældre til belysning i kælderrum, under forudsætning af at forbruget kun er midlertidigt.
1.14. Skiltningen på dørtelefon og postkasserne skal være opdateret og som minimum indeholde efternavn (og sal/side på postkasser). Kontakt viceværten for opdatering af navneskilte.
1.15. Hvis beboere observerer overtrædelse af denne husorden, bedes man så vidt muligt rette høflig henvendelse direkte til den pågældende og gøre opmærksom herpå.
1.16. Henvendelser vedrørende gentagne overtrædelser bedes rettet til bestyrelsen, som vil foranledige at administrator skriver til pågældende ejer.
2 VEDR. ALTANER, TAGTERRASSER, og TRAPPER I GÅRDENE
2.1 Vedligehold af altaner, tagterrasser, trappenedgange og altan/terrassedøre påhviler altid den enkelte ejer (undtagelse herfor gælder de fastmurede altaner).
2.2. Altaner, tagterrassers, og trappenedganges udseende skal følge de af Generalforsamlingen fastlagte regler. Vedligehold skal ske I overensstemmelse med den af ejendommen fastsatte udseende.
2.3. Der må ikke være åben ild/kul grill på altaner og tagterrasser. Kun elektriske grill og gas grill er tilladt på altaner og tagterrasser.
2.4. Permanent afskærmning, overdækning eller lignende, der er over eller uden for altanens rækværk, må ikke etableres. Der må opsættes grønt eller hvidt stof på altanernes rækværk.
2.5. Etablering af altan eller ydre lejligheds ombygning må – hvis bestyrelsen godkender – kun ske udenfor sommerperioden 15.juni til og med 15.august.
2.6. Der må aldrig kastes affald eller andet ud fra altaner og tagterrasser.
3 HOVED- & BAGTRAPPER & INDRE FÆLLESAREALER
3.1. Færdsel skal ske uden unødvendig støj. Undgå anden støjende adfærd (undgå at smække med dørene).
3.2. Vinduer på opgangene må kun åbnes i forbindelse med kortvarig udluftning. Åbne vinduer skal haspes forsvarligt.
3.3. Leg må ikke finde sted på hoved- og køkkentrapperne eller i kældrene.
3.4. Af hensyn til brandfaren må der ikke henstilles noget på køkkentrapperne. Køkkentrapperne inspiceres mindst to gange årligt i forbindelse med de fælles arbejdsdage.
3.5. Barne- og klapvogne og løbehjul kan i begrænset omfang på eget ansvar placeres på arealerne ved hovedtrapperne.
3.6. Transport på trapperne skal ske uden at skramme træværk og vægge.
3.7. Omkostninger til udbedring af skader forvoldt i trappeopgange og øvrige fællesarealer pålægges skadevolderen/ejeren.
3.8. Ved renovering skal der løbende holdes rent på trapperne og øvrige fællesarealer. Ansvaret påhviler ejer under renoveringen. Samme bestemmelse er gældende ved fra/tilflytning. Trapper og fællesarealer skal være opryddet og rengjorte efter flytning.
3.9. Omkostninger til renholdelse ved renovering samt flytning og udbedring af skader forvoldt i trappeopgange og øvrige fællesarealer pålægges ejeren.
4.1. Al indkørsel med motorkøretøjer er forbudt. Motorkøretøjer må ikke parkeres i gårdene og i cykelkældrene.
4.2. Cykling i gårdene er kun tilladt for børn under den skolepligtige alder, eller indtil de har lært at køre på gaden.
4.3. Boldspil bortset fra badminton, bordtennis og lignende er forbudt. Det er tilladt at spille med bløde bolde.
4.4. Leg på affaldscontainere og haveanlæg samt klatring og ophold på mure, tage og stakitter er forbudt.
4.5. Grill i gårdene er tilladt under hensyntagen til, at det fortrinsvis foregår i afstand fra åbne vinduer.
4.6. Der skal ryddes op efter brug af gårdene fx i forbindelse med spisning, grill, flytning af havemøbler samt legetøj mv.
4.7. Særligt hensyn skal udvises overfor bord/sidde miljøet i gårdene. Blomster fra gårdenes blomsterkasser og bede må ikke plukkes. Havemøblerne skal efter omplacering, genopstilles som tidligere, og områderne friholdes for cykler.
4.8. Toilettet i Lillegård efterlades i den stand, som du ønsker at finde det i.
4.9 Ved tørring af tøj i gårdende henvises der til de fælles tørrestativer i Store Gård.
4.10. Trapperne fra stuelejlighederne må ikke anvendes til opbevaring løsøre (på og under trapperne). Det er ikke tilladt at henstille nogen former for affald på eller under trappenedgangene.
5.1. Cykelparkering op ad ejendommens facade eller husmure i gårdene er ikke tilladt, cykler må fjernes uden ansvar.
5.2 Cykelparkering i gårdene skal ske i eller ved cykelstativerne eller i de dertil indrettede områder i kældrene.
5.3 Ladcykler og lignende må kun parkeres i Storegård, og har fortrinsret til parkering under halvtaget i den fjerne ende af gården.
5.4 Cykelparkering på gaden henvises til de kommunale cykelstativer
6.1. Affald skal anbringes i affaldscontainerne, Ejerforeningen har affaldssortering, som skal overholdes.
6.2. Storskrald og affald, der ikke må anbringes i affaldscontainerne, må ikke opbevares på ejendommens fællesareal. Dette gælder også byggeaffald. Storskrald omfatter blandt andet større EL-artikler, køleskabe, møbler, byggeaffald, madrasser, gulvtæpper mv.
6.3. Ejerforeningen bestiller container til storskrald to gange årligt i forbindelse med arbejdsdagene. Ejerforeningen har ikke derudover en storskraldsordning. Beboerne er derfor selv ansvarlige for at fjerne eget storskrald.
6.5. Brug af affaldscontainere og flaskecontainere skal ske under hensyntagen til andre beboere og i henhold til generelle regler om støjgener.
7.1. Der må kun holdes husdyr i det omfang, de ikke er til gene for de øvrige beboere.
7.2. Der må kun holdes én hund pr. lejlighed.
7.3. Husdyrejeren er ansvarlig for, at husdyret ikke er til gene for de øvrige beboere. Tilladelsen kan blive inddraget, hvis det er til gene.
7.4. Hunde skal være i snor på fællesarealer, trapper og i gårdene.
7.5. Husdyr må ikke forurene trapper, fællesarealer, gårde, porte samt ejendommens fortove. Såfremt forurening finder sted, kan tilladelsen til at holde husdyr blive inddraget.
7.6. Det er forbudt at fodre fugle af hensyn til rottebekæmpelse.
8.1. Vaskekælderen må udelukkende anvendes af ejendommens beboere. Vaskekælderen må benyttes fra kl. 7.00 til kl. 21.00.
8.2. Døren til vaskekælderen skal holdes lukket og altid låses efter brug.
8.3 Vaskeriet har sin egen Facebook side : ”Rosenodens Vaskeri”
9 RENOVERING AF KØKKEN, BAD, TOILET, og RADIATOR/FJERNVARME
9.1 Ved renoveringer henvises også til vedtægternes §18.
9.2 Foreningens rådgiver er Bang & Beenfeldt, kontaktinfo kan fås hos bestyrelsen. For at undgå inhabilitet kan foreningens rådgiver ikke samtidig være ejerens rådgiver i et renoveringsprojekt
9.3 Lukning for forsyning af vand eller varme må kun ske efter konsultation med foreningens bestyrelse og/eller foreningens VVS og skal varsles med mindst 14 dage. Planlagte lukning for forsyning må kun ske i dagene mandag til torsdag.
9.4. Ved udskiftning og/eller reparation af fælles forsyningslinjer, som bekostes af ejerforeningen, påhviler følgende den enkelte ejer:
9.5. Efter behørig varsling fra ejerforeningen eller dennes håndværker skal ejeren skaffe fuldstændig adgang til de forsyningslinjer, der skal repareres og/eller udskiftes.
9.4. Såfremt der på grund af til- og ombygninger foretaget af den enkelte ejer eller dennes forgænger(e) ikke umiddelbart kan skaffes nødvendig adgang til de pågældende installationer, må foreningens håndværker skaffe sig en sådan adgang. Ekstraudgifterne til dette skal alene afholdes af den implicerede ejer. Hvis en reparation af fælles forsyningslinjer af andre grunde indebærer, at lejlighedens oprindelige installationer, vask el.lign., bliver beskadiget, skal ejerforeningen bekoste reparation eller udskiftning af det beskadigede, så det får samme standard som tidligere. Dette kan dog kun ske, hvis stedet inden reparationen eller udskiftningen er blevet besigtiget og godkendt af foreningens bestyrelse eller vicevært.
9.5. Er der i den enkelte lejlighed foretaget ændringer af de oprindelige installationer, såsom f.eks. ekstra forgreninger på de fælles forsyningsledninger, vil den merudgift, som retableringen af de pågældende ændringer vil andrage, alene skulle afholdes af den pågældende ejer.
9.6. Vurderingen af den enkelte ejers eventuelle andel af udgifter ved reparationer eller udskiftninger foretages af foreningens bestyrelse.
10.1 PROBO (rosenoden.probo.dk) er foreningens intranet for den formelle kommunikation mellem foreningens medlemmer. Alle medlemmer bør tilmelde sig probo for at holde sig orienteret om foreningsaktiviteter, dokumenter mv.
10.2 Foreningen har derudover også en hjemmeside (www.rosenoden.dk) samt en Facebook gruppe ”E/F Rosenoden” til uformel oplysning og kommunikation mellem foreningens medlemmer